Topul celor mai prost vizitate 15 țări din lume

Despre cele mai preferate destinații stiu toti , iar cei care nu prea cunosc pot apela la agențiile de turism care au grija de asta. Îți propun sa urmărești topul celor mai prost vizitate țări, unele dintre ele chiar merită văzute.
15. Guineea-Bissau
Numărul anual de turiști: 30 000
De ce nu este aleasă aceată destinație? Ca și majoritatea țărilor din Africa de Vest, Guineea-Bissau este cutremurată des de ciocniri politice, războaie civile.
Peste tot domnește sărăcia, iar călătoria în aceste locuri devine o sarcină dificilă chiar și pentru cei cu experiență de călătorie. 
De ce merită văzută aceasta țară:
Perla acestei țări este – arhipelag Bijagos, o serie de insule impinzite de plaje paradiziace cu nisipuri albe. Acest loc ar deveni unul din cele mai populare destinații turistice, dar acest lucru nu este posibil atîta timp cît permanent în zona sunt conflicte armate. 

Topul celor mai prost vizitate 15 țări din lume


14. Bhutan
Fluxul anual de turiști: 28 000
Dece nu este vizitată: spre deosebire de majoritatea țărilor din această listă, Butanul este locul unde vor să ajungă foarte muți turiști. Principala problemă o constituie  guvernul acestei țări care limitează fluxul anual de vizitatori.  În plus, călătoriile în această țară sunt permise doar în grupuri organizate de turiști, iar prețul unei călătorii este astronomic.
De ce  merită văzută: contingentul de vizitatori ai acestei tări poate fi împărțit în doua categorii - cei care sunt îndrăgostiți de peisajele din Himalaya și cei care doresc să studieze cultura acestei țări, care secole la rînd a fost aproape complet izolată de lumea exterioară.
 


13. Ciad
Fluxul aual de turiști: 25 000

Dece nu ale această destinație? Ciad, poate fi descrisă ca o tară cu avertismente pentru turiști arțăgoși. Caldura insuportabilă, regmul stric de vize precum și drumurile rele sunt capabile să distragă atenția turiștilor, chiar mai mult de cît pericolul de a fi atacat de către bandele teroriste locale.

Dece merită văzută această țară? Ei Bine... Aici se poate vedea destul de impresionante peisaje  din pustiu , în cazul în care nu vă sperie gropile de pe drumurile acestei țări și băieții înarmați care cutreeră aceste pustiuri. . 


12. Samoa americană
Flux anual de turiști: 25 000
 
Dece nu este vizitată? În timp ce statul independent Samoa, are populația în creștere pe an ce trece, Samoa Americană sa dezvoltat mult mai puțin. Mai mult de cît atît, din cauza curselor avia prea putine nu vor face prea curînd acest stat vestit. 
De ce merită văzută: este destul să părăsiți Pago-Pago, o capitală deloc atrăgătoare, îndată vei fi înconjurat de o faimoasa coasta cu plaje fascinante. În plus de toate, iubitorii de istorie pot găsi aici o serie de clădiri din perioada  preistorică . 


11. Insulile Comore
Vizitată de 15 000 anual
De ce nu este vizitată: Situația politică dificilă precum și tradițiile islamice stricte pun în dificultate promovarea acestor plaje dificilă, și în viitorul apropiat nu va prezenta o concurență serioasă pentru insulele Seichelles și Muricia.
Dece merită văzătată:Comore sunt o zona ideală pentru a petrece luna de miere, doar că aici sunt interzise prin lege băuturile alcoolice, iar femeiile de aici nu au voie să oarte bikini. Frumusețea naturii de aici te copleseste.
 


10. Insulele Solomon
Vizitate de 14 000 de turiști pe an. 
De ce vin turiștii aici: insulele Solomon au o reputație de zona extrem de periculoasă– în primul rând, din cauza conflictelor internaționale de durată . Iar malaria, infrastructură slab dezvoltată și numărul redus de curse aeriene nu favorizează această tară. 
De ce merită văzută: tulburările politice în țară s-au încheiat cu ani în urmă, și insulele dispun de un potențial de a atrage turiști. Atu-ul țării –  diving de clasă mondială. În plus, insula Gizo încet devine un loc de reuniunea a surferilor, iar aspectul vulcanilor și cascadelor este uluitor. 


9. Republica Centrala Africană
Circa 14 000 de turiști pe an
De ce nu este vizitată: În primul rând, țara este renumită printr-o reputație de regiune extrem de periculoaă ( de altfel, trebuie să recunoaștem că țările vecine, de asemenea, nu diferă prin liniște). În al doilea rând, peste tot domnește o teribilă sărăcie. În al treilea rând, nu este atât de simplu de a obține viză penru aceasctă țară â. În al patrulea rând, infrastructura turistică de aici nu este dezvoltată . În general, un set complet de motive pentru a alege o altă destinație de vacanță.
De ce totuși merită de vizitat:Teoretic, CAR este o țară perfectă pentru iubitorii de natură sălbatică. În rezervația Dzanga Sanga este o populatie mare de elefanți și gorile, dar în momentul de față, aici se poate ajunge numai în cadrul unei extrem de scumpe excursii.
 


8. Sao Tome și Principe
 12 000 de turiști pe an
De ce nu este vizitată: În principal, pentru că despre această țară, pur și simplu, nimeni nu a auzit. Dintre toate țările expuse mai sus, Sao Tome și Principe are, probabil, cel mai mare potențial de dezvoltare: î această direcție sunt zboaruri directe de la Lisabona, este o țară insulară nu are problemele specifice pentru țările africane.
De ce se merită vizitată : viată liniștită pe insulă, impodobite de scufundări și snorkelling, trekking prin jungla și satucuri drăguțe unde se poate de pescuit. Din moment ce Cabo Verde a reușit să devină vestită, atunci nu există nici un motiv pentru care în viitor  Sao Tome și Principe sa nu devina vestite.

7. Turkmenistan
Vizitată de 8 000 de turiști pe an 
De ce nu este vizitată: dictatorul Sapamurat Nieazov , care a închis o mulțime de spitale, a redenumit lunile anului în cinstea mamei sale, si a construit o mulțime de statuie din aur fară nici un sens, la moment aparține trecutului, cu toate acestea Turkmenistanul nu pare a fi o țară destul de prietenoasă. Este foarte greu de obținut o viză turistică pentru această țară, iar călătoriile desinetătător sunt imposibile.  
De ce se merită de vizitat: În primul rând, aici vei avea ocazia să admiri canione colorate, și pustiuri cu nisip negru. Moscheele locale, dansurile tradiționale, în costume naționale precum și orășelele vechi fac această țară deosebit de frumoasă.  

6. Moldova
Vizitată de 7 000 de turiști pe an 
De ce nu este vizitată: Moldova este cea mai săracă țară din Europa, capitala sa Chișinău – este un oraș sumbru, adevărată jungla de beton. În general, pentru a ajunge aici nu este dificil, și nu aveți nevoie de viza, cu toate acestea, nu există trasee turistice, și riști să plece într-o călătorie prin țară de unul singur.
De ce se merită de vizitat: vinul Moldovenesc este uimitor de bun la gust, iar în complexul Cricova se ascunde cel mai mare beci de vinuri din lume: este un adevărat oraș subteran, cu pereți din butoaie! În plus, Chișinăul, la prima vedere, deși nu pare atractiv  aici te vei distra de minune.  Tot aici ai ocazia să te întălnești cu legendarii muzicieni de la Zdob si Zdub. 

5. Insulele Marshall
Vizitate de 6 000 de turiști pe an 
De ce nu este vizitată: insulele Marshall, în primul rând, sunt cunoscute ca un atoll nefericit , fiind teren de testare a armelor nucleare.  Cu toate acestea, principalul motiv pentru care sunt vizitate de un număr atît de mic de turiști, este izolarea insulei de lumea externă, din cauza numărului redus a curselor aeriene.
De ce se merită de vizitat: Vacanța va oferi cele mai mari plăceri care ți le poate oferi oceanul Pacific: lagune, localnici prietenoși, numeroase recife de corali și locuri inice pentru scufundări.

4. Kiribati
Vizitate de 3 900 de turiști pe an 
De ce nu este vizitată: Destinația Kiribati nu are un traseu destul de ușor. În primul rînd trebuie să te apreciezi care parte a țării dorești să o vizitezi. Harta Kiribati apare ca un confetti ce este risipit pe suprafața oceanului Pacific, ceea ce înseamnă că posibilitatea de a ajunge de pe o insulă pe altă este la fel de dificilă ca și însăși să ajungi în această țară. 
De ce se merită de vizitat: Insula Crăciunului a devenit faimoasă în 1999, devenind primul loc de pe planetă care a intrat în noul mileniu.  În plus, el este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune destinatii pentru pescuit și scufundări.

3. Tuvalu
Vizitate de  1 la 100 de turiști pe an 
De ce nu este vizitată: Tuvalu este o porțiune mică de pămînt  în sudul oceanului Pacific, riscă să devină prima țară care va pleca sub apă, când în consecința  încălziri globale se va ridica nivelul mării. Pentru a ajunge aici este destul de greu, spre insulă merg curse aeriene extrem de scumpe de la insulele Fiji 
De ce se merită de vizitattavulu este o adevărată insulă paradis; aici veți găsi lagune de o splendoare nemaipomenită. Dar nu mai aveți ce face atunci cînd vă veti plictisi.  

2. Somalia
Vizitată de 500 de turiști pe an
De ce nu este vizitată:  Cu toții cunoastem ispravele vestiților pirați somalezi. Dar teroarea in Somalia bîntuie nu doar pe mare, în țară sunt permanente războaie civile, lovituri de stat, extremiștii islamici și localnicii  înarmați nu conferă o vacanțăă liniștită. 
De ce merită să o vizitezi:  macar pentru faptu, că la întoarcere vei fi un adevărat erou în fața prietenilor, sau cel puțin un nebun  ceea ce pare destul de atrăgător.  

1. Nauru
Vizitată de 200 de turiști pe an
De ce nu este vizitată: Nauru – cea mai mică republica din lume. Cu o suprafață de 21 kilometri pătrați,  10 mii de locuitori și un hotel de două stele. Singura insula este un loc de extracție pitrelor prețioase. Curse aeriene sunt oferite doar de o singură companie aeriană. Iar pentru a vizita țara este nevoie de viză, pe care este foarte greu de obținut, din cauza numărului redus de consulate prin diferite țări. 
De ce merită să o vizitezi: plaje atrăgătoare, si posibilitatea de a vizita cea mai mică țară din lume, în al doilea rănd este unicul stat care nu are o capitală.  O bună experiență pentru un călător înrăit, care colecționează ștampile în pașaport.


Dimineata
16-06
26Precedenta noutate | Urmatoare noutate